26 april 2024
tisdag, 18 juni 2019 11:35

350 bostäder i Solna Business Park

Skrivet av 

 

Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna.

 




I måndags beslutade kommunstyrelsen i Solna om en principöverenskommelse mellan Solna stad och Fabege som innebär ett tillskott av bostäder och levande stadsgator i Solna Business Park, som idag domineras av arbetsplatser.

Projektet ger ett tillskott av 350 nya bostäder och en ny förskola med sex avdelningar samt tio LSS-lägenheter och sociala lägenheter. Minst 25 procent av lägenheterna kommer att vara större lägenheter med minst fyra rum och kök, för till exempel flerbarnsfamiljer.

Principöverenskommelsen mellan Solna stad och Fabege gäller utveckling av Fabeges fastigheter Yrket 2 och Fräsaren 10 samt delar av stadens fastigheter Råsunda 3:6, Skytteholm 2:1 och Skytteholm 2:4 inom Solna Business Park. Kommunstyrelsen ger nu byggnadsnämnden i uppdrag att påbörja detaljplanearbetet.

– Nu utvecklar vi Solna Business Park till ett mer levande och stadsmässigt område, med en kombination av bostäder och arbetsplatser. Projektet ger även ett bidrag till stadens medfinansiering av Mälarbanans utbyggnad, som förstärker de redan goda förbindelserna till stadsdelen, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Utvecklingen av området ligger i linje med stadens ambition att utveckla Solna Business Park till en levande stadsdel med en kombination av bostäder och arbetsplatser, där butiker, restauranger och service i gatuplan bidrar till en mer stadsmässig utformning.