2 maj 2024
onsdag, 19 juni 2019 10:21

Borg och Sehlhall satsar på samhällsfastigheter

Skrivet av 

 

Dan T. Sehlberg är vd och Anders Borg ordförande i nybildade  Sehlhall Fastigheter AB.

 





Dan T. Sehlberg och Petter Hallenberg lanserar tillsammans med Anders Borg som ordförande det nybildade företaget Sehlhall Fastigheter AB, som ska ta sig an det skriande behovet på cirka 1.400 förskolor och det årliga tillskottskravet inom äldreomsorgen på 3.000 nya lägenheter.

Sehlhall Fastigheter är ett nytt företag och samtidigt en konsolidering av många års erfarenhet. Medarbetarna bolaget har deltagit i hundratals processer och kan därmed vara en strategisk partner till kommunerna vid upphandlingen.

– Tillsammans med kommuner skapar Sehlhall moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Vi har alla ett behov av stöd, trygghet och omsorg under våra liv. När vi är unga behöver vi en fungerande skola. Vissa av oss har även ett behov av trygga och stödjande boenden under vuxenlivet. Längre fram handlar det om en värdig och kvalitativ äldreomsorg. Vi kallar det social infrastruktur, säger Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall Fastigheter AB.

– Jag ser fram emot att jobba med en fråga som jag har ett genuint intresse för. Social infrastruktur är något som Sverige behöver mer av, idag och imorgon, säger Anders Borg, styrelseordförande i Sehlhall och f.d. finansminister.

Sehlhall vilar på en trygg ekonomisk grund där cirka 200 Mkr rests från investerare som delar företagets ambition gällande social infrastruktur och som alla står bakom en långsiktig affärsmodell. Bland dessa finns CH Svanberg AB, som ägs av Carl-Henric Svanberg, Industricentralen med familjen Hirsch, Thord Wilkne med familj samt Tibia Konsult.