2 maj 2024
onsdag, 19 juni 2019 10:50

Riksbyggen gör plats för nya bostäder i Ystad

Skrivet av 

 

Cirka 6.000 ton betong, 3.500 ton tegel och 150 ton trä ska tas om hand när Riksbyggen river för att göra plats för nya bostäder i Ystad.

 



Inom kort startar Riksbyggen arbetet med att förbereda marken i kvarteret Urmakaren i Ystad inför kommande byggnation. Totalt ska cirka 17 byggnader i varierande storlek rivas för att göra plats åt cirka 450 nya bostäder, både hyres- och bostadsrätter.

– Riksbyggens kommande produktion av nya bostäder i kvarteret Urmakaren kommer att innebära ett rejält tillskott på bostadsmarknaden i Ystad. Nya bostäder innebär också ökad rörlighet på bostadsmarknaden, särskilt med tanke på det stora antal seniorbostäder som Riksbyggen planerar att uppföra i Ystad, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Skåne.

Kvarteret Urmakaren har ett mycket centralt läge i Ystad, granne med Stadsbiblioteket och med bara fem minuters gångväg till Rådhuset. I närheten finns även den inomhusarena i vilken Ystad kommun investerat 500 Mkr.

Av de totalt 450 nya lägenheterna beräknas cirka 130 bli seniorbostadsrätter för Riksbyggens koncept Bonum. Den första byggetappen beräknas kunna starta under 2021.