24 april 2024
torsdag, 27 juni 2019 16:21

Citycon planerar 180 bostäder i Stenungsund

Skrivet av 

 

Strategisk Arkitektur har ritat förslaget på 180 havsnära lägenheter i Stenungsund.


Citycon har i nära samarbete med Stenungsunds kommun tagit fram ett förslag till ny detaljplan där Stenungstorgs centrum byggs ut med 180 havsnära lägenheter i två nya bostadshus, och med handel och service i bottenplanen.

 

Citycon förvärvade Stenungstorg 2006 och har hittills investerat 200 Mkr på att utveckla och utvidga centrumet. Den aktuella detaljplanen drivs med Citycon som byggherre och gäller området i södra änden av Stenungstorg, vid parken intill kulturhuset Fregatten.

 

– Stenungsund har unika kvaliteter med sin närhet till havet och pendlaravståndet till Göteborg. Den nya detaljplanen är ett viktigt steg för Stenungssund och för våra ambitioner att tillsammans med kommunen utveckla Stenungstorg till en modern och attraktiv stadskärna, säger Veronica Palmgren, stadsutvecklingschef på Citycon.

 

De nya bostadshusen vänder mot havet och förvandlar centrummiljön till en mer stadsmässig plats, med små torg och gågator som utgör levande gaturum. Det finns också planer på ett nytt resecentrum vid Stenungstorg där den nya knutpunkten kommer att erbjuda närhet till centrumfunktioner, service och bostäder.