16 april 2024
måndag, 01 juli 2019 08:36

Fastator och Offentliga Hus i förvärv om 1,3 Mdr

Skrivet av 

 

Från vänster: Lars Holm, vd för Offentliga Hus i Norden AB och Joachim Kuylenstierna, vd för Aktiebolaget Fastator.



Aktiebolaget Fastator och dess största innehavsbolag Offentliga Hus i Norden AB har i ett antal separata transaktioner ingått avtal om att förvärva fastigheter med ett totalt underliggande fastighetsvärde om 1,3 Mdr kr.

 

Offentliga Hus förvärvar sex fastigheter i fem kommuner i Mälardalen, Dalarna och Småland med ett totalt underliggande fastighetsvärde om 1,1 Mdr kr. Samtliga sex fastigheter är samhällsfastigheter med huvudsakligen kommuner eller regioner som hyresgäster. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om cirka 61.000 kvm och totala hyresintäkter om cirka 74 Mkr.

 

Fastator förvärvar sex fastigheter i Storstockholm med ett totalt underliggande fastighetsvärde om 200 Mkr. Fastigheterna utgörs av en kombination av kassaflödes- och utvecklingsfastigheter. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om cirka 76.000 kvm och totala hyresintäkter om cirka 21 Mkr.

 

Merparten av förvärven avses tillträdas under det fjärde kvartalet 2019. Förvärven ska finansieras med eget kapital och banklån.

 

– Det är glädjande att kunna presentera ytterligare ett antal mycket intressanta förvärv. Offentliga Hus fortsätter på sin tillväxtresa, samtidigt som bolaget stärker sin position som partner till samhällssektorn, kommenterar Joachim Kuylenstierna, vd för Fastator.