27 april 2024
måndag, 01 juli 2019 08:58

NREP i JV om att bygga 2.000 bostäder

Skrivet av 

 

Från vänster: Terje Björsell, vd för We are Tomorrow och Stefan Wallander, vd för NREPs svenska verksamhet



NREP och We are Tomorrow bildar ett nytt JV för utveckling och ägande av hyresrätter. Satsningen innebär att bolagen tillsammans tar en större roll i byggandet av morgondagens hållbara stad. Ambitionen är att utveckla och förvalta ett bestånd om 2.000 lägenheter där ett första projekt startar efter sommaren. Projektet om upp till 200 lägenheter omfattar nära 14.000 kvm BTA i Nykvarn.


– Partnerskapet med NREP ger en långsiktig finansiering som skapar oss större möjligheter att förvärva såväl färdiga som potentiella byggrätter och bygga upp ett bestånd av hyresfastigheter. Samarbetet visar att vi är på god väg att bli en mycket stark aktör i byggandet av morgondagens stad. Vår innovativa syn på projektutveckling och kompetens inom industriell bostadstillverkning passar mycket väl ihop med NREPs kompetenser och starka marknadsnärvaro, säger Terje Björsell, vd för We are Tomorrow.

 

Samarbetet ska bilda en unik kombination av projektutveckling, kapital, industriell bostadstillverkning, totalentreprenad och fastighetsägande, vilket ska skapa både effektivitet och en stark genomförandekraft för att kontrollera hela kunskaps- och värdekedjan för nya bostäder.

 

– För oss är samarbetet ytterligare ett viktigt steg i vår ambition att växa inom bostadssegmentet i Sverige. We are Tomorrows kunskap om utveckling, bostadstillverkning och användandet av massivträstommar i KLT ligger i linje med vår syn på effektivt byggande och våra klimatambitioner. Vi ser framemot ett givande samarbete, säger Stefan Wallander, vd för NREPs svenska verksamhet