19 april 2024
måndag, 01 juli 2019 10:10

Tristan Fund köper Spektri i Helsingfors

Skrivet av 

 

Spektri, som består av fem moderna kontorsbyggnader om cirka 35.000 lokalyta, är beläget i det exklusiva affärsdistriktet Otthmi, i västra Helsingfors.


Fonden KKP 5 LL, har med Tristan Capital Partners som rådgivare, off-market förvärvat en grupp kontorsbyggnader som kallas Spektri i Helsingfors. Förvärvet omfattar även tre parkeringsplatser med utvecklingsrättigheter. Tristan kommer att samarbeta med Trevian Asset Management som lokal kapitalförvaltare för vidareutveckling av Spektri.


Spektri, som består av fem moderna kontorsbyggnader om cirka 35.000 lokalyta, beläget i affärsdistriktet Otthmi, Helsingfors. Spektri var ursprungligen utvecklat som ett nytt affärsdistrikt för den professionella yrkeskåren i den välbärgade västra delen av Helsingfors.

 

Kontorsbyggnaderna genomgick en stor renovering år 2017 med nya moderna restauranger, ett stort auditorium, flera nya mötesrum, ett gym av hög kvalitet, yogastudio, lokaler för skönhets- och sjukvård samt sauna.

 

Anne-Jan Jager, CEO för Tristan, säger:

– Spektri är en spännande investeringsmöjlighet som ger ett starkt diversifierat kassaflöde från 110 företag med en uthyrning om 90 procent. Med cirka 2.000 yrkesverksamma är Spektri ett etablerat och viktigt centrum i Helsingfors och utvecklingsrättigheterna i Spektri erbjuder möjligheter att bygga ut området.


Marknaderna i Otaniemi-Keilaniemi har haft en stark tillväxt tack vare deras lättillgänglighet med bil och kollektivtrafik, den nya tunnelbanans öppning, Aalto-universitetets expansion och den pågående bostadsutvecklingen i området. Området har blivit en etablerad affärsdestination för över 800 företag. Mer än 50 procent av börsvärdet på Nasdaq Helsingfors ligger i västra Helsingsfors.


Reima Söderholm, CEO på Trevian säger:

– Otaniemi-Keilaniemi har ett starkt rykte som en plats för utbildning, forskning och ett brett utbud av företag, teknik och nyföretagande, vilket gör Spektri till ett spännande projekt om cirka 50.000 kvm.

 

Transaktionen var Tristans nittonde i Norden. Det samlade värdet av Tristans affärer på de nordiska marknaderna har nu överstigit 1,5 miljarder euro.