19 april 2024
måndag, 01 juli 2019 13:24

NCC bygger för 290 Mkr åt Riksbyggen

Skrivet av 

 

Totalt ska Riksbyggen låta NCC bygga 182 hyrestääter och 43 bostadsrätter i Linköping.


NCC ska tillsammans med Riksbyggen bygga åtta nya bostadshus med sammanlagt 182 hyresrätter och 43 bostadsrätter i Berga Park i Linköping. Ordervärdet uppgår till 290 Mkr.

 

Kvarteret byggs med två av NCC:s typhus, NCC Lamell och NCC Folkboende. Lamellhusen får sju våningar och byggs så att de formar en innergård. På den placeras ett punkthus, NCC Folkboende, som byggs i åtta våningar.

 

– Det här är bra och prisvärda bostäder som byggs med gedigna material och har låg energiförbrukning samtidigt som de är kostnads- och yteffektiva. Det möjliggör för fastighetsägaren att sätta rimliga hyror. Vi är glada att Riksbyggen ser att dessa bostäder kan möta kundernas behov, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

 

Byggnationen påbörjas under hösten och beräknas vara klar våren 2022.

 

I kvarteret kommer det främst att byggas mindre lägenheter med en till två rum och kök, men även lägenheter med tre rum och kök. Innergårdens utemiljö är delvis belägen ovanpå ett underjordiskt garage som förser kvarteret med parkeringsplatser. Här kommer det även att byggas en lekplats, ytor för samvaro samt parkeringsplatser utomhus.