19 april 2024
måndag, 01 juli 2019 14:35

Wallenstam bygger co-living i Haninge

Skrivet av 

 

Från vänster: Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, Jonas Häggqvist, grundare och vd för Colive, Malin Kernby, affärsområdeschef bostad Wallenstam, Katarina Liljestam Beyer, vice vd för och medgrundare av Colive AB samt Mathias Aronsson, regionchef Stockholm och Uppsala, Wallenstam.

 



Parkstråket med 293 hyresrätter i Haninge byggs i hus med träfasader i 4 till 9 våningar. Byggstart: 2018. Första inflyttning: 2020. Bild: Semrén & Månsson

 

 

Wallenstam och Colive har skrivit en överenskommelse om ett co-livingprojekt i Haninge. Delningslägenheterna för cirka 100 hyresgäster är en del av Wallenstams projekt Parkstråket och produktionen är redan i full igång. Första inflyttning planeras till hösten 2020.

 

I september 2018 startade produktionen av projektet Parkstråket i Haninge. Nu har en överenskommelse tecknats om att ett trapphus bestående av 17 delningslägenheter för cirka 100 hyresgäster kommer att hyras ut till Stockholmsbaserade Colive AB. Utöver delningslägenheterna bygger Wallenstam också 267 vanliga hyresrätter som hyrs ut via Wallenstams egen kö och Stockholms Bostadsförmedling. Inflyttning planeras etappvis från hösten 2020 och till våren 2021.

 

– Vi har märkt ett ökat intresse för allt inom delningsekonomi och kollektivt boende. Därför känns det väldigt bra att nu kunna testa att erbjuda även denna boendeform, säger Mathias Aronsson, regionchef Stockholm och Uppsala, Wallenstam AB.

 

Delningskonceptet innebär att hyresgästerna kommer att ha sitt eget privata rum och delar på umgängesytor och kök. I hyran ingår bland annat internet, städning av gemensamma ytor samt möblemang.

 

– I varje delningslägenhet bor ca 5-6 personer som delar på kök och vardagsrum, vilka utgör cirka hälften av den totala ytan. Resterande hälft består av privata sovrum. Utöver delningslägenheterna har hyresgästerna full tillgång till byggnadsgemensamma ytor i bottenplan; En mötesplats för alla ”colivers” i huset där komponenter som ”social tvättstuga”, lounge, arbetsytor, umgängesytor och en utvändig terrass ingår. Målgruppen är unga vuxna mellan 20-35 år som värdesätter att bo tillsammans med andra för ökad social interaktion och gemenskap, samtidigt som bostaden erbjuder ett bibehållet privatliv genom det egna rummet. säger Katarina Liljestam Beyer, vice vd och medgrundare på Colive AB.

 

Hon fortsätter:

– Det är en oerhört viktig milstolpe att vi nu kan erbjuda co-living i ett första storskaligt projekt. Vi har tillsammans med Wallenstam på kort tid lyckats skapa en boendemiljö som innehåller alla de komponenter som vi anser behövs för att kunna erbjuda en riktigt bra boendeupplevelse. Hela vägen från det egna rummet och delningslägenheten till det extra servicelager som ingår och inte minst, möjligheten att ingå i ett community med möjlighet att lära känna och umgås med nya människor.