25 april 2024
tisdag, 02 juli 2019 10:24

Altura och SHH utvecklar äldreboende i Norrtälje

Skrivet av 

 

Fastigheten som Altura och SHH Samhällsfastigheter bygger åt Humana i Östhamra, Norrtälje, ska utrustas med solceller. Vidare planeras generösa gemensamhetsytor, modern välfärdsteknik som Humanas egna belysningslösning som hjälper äldre att upprätthålla dygnsrytmen samt rehabgym och en trivsam trädgård med växthus.

 

 

 

Nu kliver Altura in i Norrtälje för att utveckla ett modernt äldreboende tillsammans med SHH Samhällsfastigheter. Boendet, 3.800 kvm med 60 lägenheter, planeras stå färdigställt år 2021 då omsorgsaktören Humana flyttar in för att bedriva äldreomsorg i fastigheten.

– Nu fördjupar vi vårt samarbete med SHH Samhällsfastigheter genom att påbörja vårt andra utvecklingsprojekt tillsammans. Det är glädjande då vi har samma värderingar kring välbefinnande i hemmet och prioriterar naturliknande koncept. Nu kommer vi göra allt vi kan för att boende, anhöriga och Humanas personal ska trivas bra i äldreboendet, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.

För att främja trivsel är grönska högt prioriterat. Äldreboendet får därför en stimulerande utomhusmiljö med växthus, gym samt gott om sittplatser. Fastigheten utrustas även med hållbara specifikationer så som solceller på taket och energieffektiva lösningar.

– För SHH Samhällsfastigheter är det viktigt att kunna erbjuda välutvecklade och bra bostäder för olika skeden i livet. Vi ser ett stort behov av nya äldreboenden och kommer nu att kunna erbjuda Humana ett välutvecklat äldreboende i Norrtälje som tillfredsställer både målgruppens och verksamhetens behov. Vi är också glada över att återigen utveckla boendet tillsammans med Altura, säger Fredrik Alvarsson, vd för SHH Samhällsfastigheter.