20 april 2024
tisdag, 02 juli 2019 10:41

Midstar köper Best Western Plus Sthlm Bromma

Skrivet av 

 

Hotellfastigheten Best Western Plus Sthlm Bromma var ursprungligen SAS huvudkontor som omvandlades till ett fullservicehotell år 2010 efter en större renovering med totalt 202 rum.

 

 

Midstar Hotels förvärvar hotellfastigheten Best Western Plus Sthlm Bromma. Säljare är Concentus i Kalix Holding AB. Hotellet, som ligger intill Bromma flygplats terminal, har 202 rum, 15 konferensrum, bar, restaurang, gym och bastu. Hotellfastigheten Best Western Plus Sthlm Bromma var ursprungligen SAS huvudkontor som omvandlades  till ett fullservicehotell 2010 efter en större renovering och renovering.

 

Bromma flygplats är Sveriges tredje största flygplats och området runt Bromma flygplats utvecklas kontinuerligt med en tunnelbanestation bredvid hotellet och flygplatsen som kommer att vara klar i slutet av 2020.

 

– Vi har stor tro på Swedavia och utveckling av Bromma Airport med omgivning inklusive Bromma Blocks. Vi är glada över vårt första förvärv inom Stockholmsregionen, vilket är mycket i linje med vår långsiktiga strategi,  säger Ola Stendebakken, partner på Midstar.

 

Midstars rådgivare i affären var advokatfirman Cederquist, Svalner och WSP. Catella Corporate Finance och advokatbyrån Kaiding var säljarens Concentus rådgivare.

 

Midstar Hotels AB grundades i april 2015 av Midstar AB tillsammans med Alecta, Kåpan, PRI Pensionsgaranti och Riksbankens Jubileumsfond. För närvarande äger Midstar Hotels 24 hotell; varav 13 i Sverige, 9 i Norge och 2 i Danmark, med totalt 3.460 rum.