Skriv ut denna sida
onsdag, 03 juli 2019 14:39

Heimstaden miljardköper i Nederländerna

Skrivet av 

 

Christian Fladeland, CIO Heimstaden.



Heimstaden AB har köpt en portfölj om 18 fastigheter med totalt 772 bostäder, 6 mindre kommersiella lokaler och 25 p-platser. Köpeskillingen är 97,4 MEUR (1.024 Mkr) och säljare är Patrizia AG.

Förvärvet, som omfattar en uthyrbar yta om cirka 54.000 kvm, är ett tillägg till Heimstadens nuvarande holländska portfölj, som efter förvärvet bestå av cirka 10.500 bostäder.

– Efter vårt stora förvärv tidigare i år har vi varit angelägna om att fortsätta att expandera vår holländska plattform, säger Christian Fladeland, CIO of Heimstaden.

– Den här portföljen erbjuder högkvalitativt prisvärt boende på bra mikroplatser i välfungerande städer där vi är närvarande sedan tidigare, tillägger Mattis Falkentoft, investeringschef på Heimstaden.

Transaktionen kommer initialt att finansieras genom befintliga likvida medel samt likviditet från majoritetsägare, Fredensborg AS, och därefter kommer inteckningslån att tas ut för en del av köpeskillingen.


I en kommentar kan sägas att Heimstaden gillar Nederländerna då bolaget i mars i år förvärvade 536 bostadsfastigheter med totalt 9.544 lägenheter, om 806.000 kvm, för 1,4 miljarder EUR, cirka 14,6 Mdr kr. Säljare var bolag knutna till Round Hill Capital. Se länk

Senaste från Redaktionen