20 april 2024
torsdag, 04 juli 2019 09:55

Tristan Fund säljer handel i Norge för 1,68 Mdr

Skrivet av 

 

Stoa Vests detaljhandelspark om cirka 22.000 kvm, är belägen i Arendal, en populär sommarstad i det norska Sørlandet. Bild: Malling & Co


 


Den opportunistiska fonden European Property Investors Special Opportunities 3 (EPISO 3), har med Tristan Capital Partners som rådgivare, sålt fyra handelsparker och två tomter i Norge, till det norska bolaget Ragde Eiendom AS. Köpeskillingen uppgår till 160 MEUR, cirka 1,68 Mdr kr.

 

De sålda fastigheterna omfattar Stoa Vests detaljhandelspark i Arendal, som förvärvades 2016 och tre fastigheter som ingick i en större detaljhandelsportfölj som Tristan förvärvade 2015, bland annat: Breiviksenteret i Ålesund, Tune Handelspark i Sarpsborg och Grenland Handelspark i Grenlandö.

 

Jean-Philippe Blangy, chef för kapitalförvaltning på Tristan Fund, säger:

– Under de senaste åren har vi ökat hyresintäkterna genom att förlänga viktiga hyresavtal och säkra nya högkvalitativa hyresgäster. Totalt har vi förnyat eller säkrat 23 nya hyresavtal för mer än 41 MNOK för en yta om drygt 36.000 kvm. De sålda fastigheterna har bra lägen och med en genomsnittlig uthyrningsnivå om 96 procent och en återstående avtalslängd om 8 år. Affären inkluderar även utvecklingen av ett nytt servicecenter för Tesla i Sarpsborg.

 

Han fortsätter:

– Vi har nu levererat majoriteten av de affärsplaner som vi införde när vi förvärvade tillgångarna och vi är glada att vidarebefordra dem till det erfarna teamet hos Ragde Eiendom AS.


Den säljande fonden hade Anvil Asset Advisors och advokatfirman Thommessen som rådgivare.