27 maj 2020
torsdag, 04 juli 2019 12:49

Riksrevisionen hyr 4.100 kvm av Humlegården

Skrivet av 

 

Kännetecknande för fastigheten Härden 16 är bland annat det goda läget i mötet mellan Vasastaden och Hagastaden. Kvarteret är en del av satsningen Norra Stationsgatan, där Humlegården är en av flera fastighetsägare som tillsammans med Stockholms stad har en gemensam vision för området.

 
Riksrevisionen har tecknat ett 6-årigt avtal om cirka 4.100 kvm fördelat på två våningsplan i Humlegårdens fastighet Härden 16, belägen vid Sankt Eriksgatan och Norra Stationsgatan. Lokalerna tillträds i augusti 2020.

Riksrevisionen är en del av riksdagens kontrollmakt, med uppdraget att granska statens verksamhet och bedöma resultatet av statliga insatser. Organisationen består av cirka 300 medarbetare och har kontor i Stockholm, Uppsala och Jönköping. Kontoret i Stockholm ska flytta från lokaler på Nybrogatan till Humlegårdens fastighet Härden 16 på Sankt Eriksgatan.

– Tillsammans med Riksrevisionen skapar vi ett modernt, framtidssäkrat kontor som anpassats efter deras behov, i ett läge som är ett av Stockholms mest intressanta med närhet till både klassiska kvarter i Vasastaden och det framväxande Hagastaden, säger Peter Lind, fastighetschef på Humlegården.