27 maj 2020
fredag, 05 juli 2019 08:51

Ola Svensson, ny chef för SBB Danmark

Skrivet av 

 


Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, rekryterar Ola Svensson (bilden) som landschef för Danmark och regionchef för Öresundsregionen.

 

Ola Svensson anställs från 1 oktober 2019 som landschef för Danmark och regionchef för Öresundsregionen med placering i Malmö. Han har närmare 20 års erfarenhet av fastighetsförvaltning och han kommer senast från Victoria Park.

 

Ola Svensson har arbetat i stora och växande fastighetsbolag under 20 år. Den huvudsakliga geografiska inriktningen har varit södra Sverige. Han är utbildad vid Lunds Tekniska högskola och har erfarenhet från bland annat Akelius fastigheter, MKB fastighets AB, Rikshem, Stena fastigheter och senast Victoria Park.

 

– SBB växer kraftigt och fortsätter med förvärv i södra Sverige och Danmark. Ola är en viktig del i att skapa fortsatt tillväxt i Södra Sverige och Danmark, säger Fredrik Holm, förvaltningschef, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

 

SBB växer kraftigt i Öresundsregionen och skapar därmed en ny region syftande till att bibehålla en hög kvalitet för bolagets hyresgäster.

 

– Det är fantastiskt roligt att få möjlighet att arbeta i ett av landets största tillväxtbolag inom fastigheter. Min erfarenhet kommer att passa väl in i det höga tempo som SBB växer, säger Ola Svensson.