26 april 2024
fredag, 05 juli 2019 10:05

Kinesisk fastighetsmiljardär häktad

Skrivet av 

 

På några dagar har den kinesiske fastighetsmiljardären Wang Zhenhua förlorat drygt 2 miljarder dollar av sin förmögenhet efter att han har häktats anklagad för sexuellt ofredande av barn.

 


En av Kinas stora fastighetsutvecklare, Wang Zhenhua, 57 år, har förlorat 2 miljarder dollar av sin förmögenhet under de senaste dagarna efter det att han fängslades i Shanghai, anklagad för sexuellt ofredande av barn. Enligt ett flertal internationella medier har nu Wang Zhenhua, nu avsatts som styrelseordförande i Future Land Development Holdings, ett ledande fastighetsbolag i Kina där Wang Zhenhua äger 71 procent av aktierna.

 

Aktierna i Future Land Development Holding har rasat med 32 procent under de senaste dagarna, vilket innebär att marknadsvärdet på bolaget har minskat med cirka 4 miljarder dollar. Forbes uppskattar Wang Zhenhuas förmögenhet till cirka 4,4 miljarder dollar.

 

Efter att Wang Zhenhua har häktats har styrelsen i Future Lands utsett Wang Zhenhuas 31-årige son Wang Xiaosong till ny ordförande i bolaget.


Future Lands är en av Kinas större fastighetsutvecklare av bostäder med totalt cirka 13.000 anställda.