27 maj 2020
måndag, 08 juli 2019 16:30

Olle Jonsson, ny Senior Vice President för IT

Skrivet av 

 


Rekryteringen av Olle Jonsson (bilden) innebär att han den 22 augusti blir ny Senior Vice President för IT på Skanska AB.

 

Olle Jonsson har stor erfarenhet av att leda internationella IT-organisationer och att få dem att bidra till högre affärsvärde. Hans erfarenhet omfattar chefsroller inom informationsteknik hos stora företag som Caverion, som utvecklar lösningar för byggnader och infrastruktur, och tillverkningsföretaget SKF.

 

Han kommer att rapportera till Skanskas finansdirektör Magnus Persson.

 

– Jag välkomnar Olle till Skanska och ser fram emot vad hans erfarenhet och ledarskap kommer att bidra med till vår IT-verksamhet. I och med att IT blir allt viktigare, kommer Olle att spela en mycket viktig roll för att positionera Skanska på bästa sätt för framtiden. Olle fokuserar på att IT ska stödja verksamheten, våra anställda och våra kunder genom att använda ny och befintlig teknik på ett kostnadseffektivt sätt. Jag är övertygad om att detta kommer att medföra långsiktiga fördelar för Skanska, säger Magnus Persson.

 

– Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av Skanska och dess kultur med starka värderingar. Tillsammans med hela Skanskas IT-organisation utvecklar vi IT-teamet som en partner till verksamheten och gör det möjligt för Skanska att uppnå affärsmål genom en robust och effektiv plattform, säger Olle Jonsson.

 

Olle Jonsson ersätter Jarosław Urbańczyk, som har lämnat Skanska.