30 april 2024
tisdag, 09 juli 2019 10:07

CLS köper i Köln för 324 Mkr

Skrivet av 

 

Fredrik Widlund, CEO för CLS Holdings.

 


CLS har avtalat om förvärv av en kontorsfastighet som heter CONNECT i Köln för 30,5 miljoner euro, cirka 324 Mkr. Fastigheten, som omfattar cirka 13.000 kvm, är fullt uthyrd och avkastningen skattas till cirka 6 procent. Den genomsnittliga löptiden på hyresavtalen är cirka 2,2 år.


CONNECT är en framträdande fastighet vid Kölns flygplats och dess Business Park. Fastigheten ligger intill S-Bahn-stationen Köln Frankfurter Strasse.

 

Fastigheten är en modern och väl underhållen kontorsbyggnad med starka hyresgäster. Fastigheten, som består dels av ett torn i 11 våningar, dels en byggnad i 6 våningar, kan delas upp i flexibla ytor. CONNECT har även en populär restaurang i bottenvåningen.

 

Köln har ett begränsat utbud av nya kontor med en vakansgrad om endast 2,5 procent. Staden har en växande befolkning, vilket gör den attraktiv för investeringar.

 

CLS avser att finansiera förvärvet initialt genom befintliga likvida medel och med ett tillträde om 4-6 veckor.

 

I en kommentar till förvärvet säger Fredrik Widlund, CEO för CLS:

– Detta förvärv ger oss möjlighet att utnyttja vårt tyska fastighetskapital för att kunna leverera värde till våra investerare på lång sikt. Köln har varit en prioriterad ort för CLS i flera år, och förvärvet tillåter oss att komma in på marknaden under en spännande tid.