18 april 2024
tisdag, 09 juli 2019 10:26

K-Fastigheter bygger 190 hyresrätter i Göteborg

Skrivet av 

 

På Smörslottsgatan planerar K-fastigheter att bygga 190 hyresrätter samt ett underjordiskt garage. I en intilliggande grannfastighet, planerar bolaget även att bygga 97 hyresrätter samt en butikslokal.

 


K-Fastigheter har förvärvat fastigheten Savenäs 131:13 och planerar att uppföra en huskropp med totalt omkring 190 hyresrätter samt ett underjordiskt garage på Smörslottsgatan i Göteborg. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 80 Mkr. Tillträde är planerat att ske den 1 februari 2020.

 

Sedan tidigare äger K-Fastigheter intilliggande grannfastighet, Savenäs 131:12, där bolaget planerar att bygga 97 hyresrätter samt en butikslokal. Samtliga hus på Smörslottsgatan kommer att byggas enligt bolagets egenutvecklade flexibla och yteffektiva Lamellhus-koncept.

 

– Vi är glada över att kunna starta etapp två av vårt projekt på Smörslottsgatan. Det är ett område som många vill bo i och med våra fastigheter erbjuder vi attraktiva hyresrätter där fler kan hitta sitt hem. Vi vet att boende med hyresrätt är en viktig del i samhällsutvecklingen och K-Fastigheter vill gärna bygga hyresrätter i Göteborg och flera orter i den expansiva Västra Götalandsregionen. Med vårt engagemang i hela värdekedjan, från projektutveckling till förvaltning av egna hus, tar vi ansvar för långsiktig och hållbar utveckling, säger Åsa Fredin, chef för K-Fastigheters affärsområde Projektutveckling.

K-Fastigheter, som erbjuder omkring 1.400 bostäder på flera orter i Öresundsregionen, Småland och västra Sverige, utvärderar ständigt nya marknader i takt med ökad produktionskapacitet. Koncernens fastighetsbestånd har ett bokfört värde om 2,7 Mdr kr med ett årligt hyresvärde uppgående till omkring 160 Mkr.