27 maj 2020
tisdag, 09 juli 2019 17:29

NCC bygger danskt supersjukhus för 3,4 Mdr

Skrivet av 

 

Det nya sjukhuset i Hillerød ska omfatta en byggnad om 118.000 kvm med fyra våningar Skissbild: Region Hovedstaden

 

 

Region Hovedstaden väljer NCC för att bygga Nyt Hospital Nordsjælland, det sista av de så kallade supersjukhusen som ska byggas i Danmark. NCC och Nyt Hospital Nordsjælland ska nu utforma detaljerna och planerar att teckna avtal under fjärde kvartalet.

 

– Vi är mycket stolta över att få bygga detta unika sjukhus till glädje för tusentals patienter, anhöriga och medarbetare. Byggherren har redan från början lagt stor vikt vid samarbete, så vi har mycket goda förutsättningar för ett bra resultat, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef NCC Building Nordics i Danmark.

 

Sjukhuset omfattar en byggnad om 118.000 kvm med fyra våningar. Projektet är redan känt för sin design med en byggnad som ovanifrån liknar en fyrklöver. Sjukhuset ska ligga i Hillerød.

 

NCC har stor erfarenhet av sjukhusbyggen och att använda digitala verktyg för att skapa ett hållbart och flexibelt projekt. Det passar bra ihop med Region Hovedstadens önskan om en effektiv och digitaliserad byggprocess, som ska säkerställa en god överblick över projekt, tidsplaner och budget.

 

– I ett projekt av den här storleken är det helt avgörande att all relevant information om bygget finns tillgänglig för de inblandade. Det ställer höga krav på digital kompetens som vi är övertygade om att NCC har, säger Henrik Schødts, projektledare för Nyt Hospital Nordsjælland.

 

NCC blir huvudentreprenör för projektet. Budgeterat för Nyt Hospital Nordsjaelland är cirka 3,4 Mdr kr. NCC och Nyt Hospital Nordsjælland ska nu ta fram detaljerna för projektet och planerar att teckna avtal under fjärde kvartalet. Projektet kommer att orderanmälas successivt under projekttiden i affärsområdet NCC Building Nordics.