27 maj 2020
onsdag, 10 juli 2019 09:38

Corestate växer med köp av franska Stam

Skrivet av 

 

Lars Schnidrig, CEO Corestate.

 

 


Börsnoterade Corestate från Luxemburg och som tillgångsförvaltar fastigheter för cirka 26 miljarder euro, cirka 276 Mdr kr, har köpt franska Stam Europa, som tillgångsförvaltar fastigheter för cirka 2 miljarder euro. Totalt har Coreste cirka 730 anställda och drygt 300 kunder. Transaktionen är planerad till fjärde kvartalet 2019.

 

Lars Schnidrig, CEO Corestate säger i ett pressmeddelande:

– Vi är mycket glada över att välkomna en etablerad och kraftfull förvaltare i vår grupp med köpet av Stam Europa. Med förvärvet genomför vi nu systematiskt vår europeiska tillväxtstrategi. Vi utökar vårt produkterbjudande med attraktiva franska logistikportföljer.

Edward Bates, CEO för Stam, säger:

– Med Corestate har våra kunder en större tillgång till fler europeiska fastighetsprodukter och -tjänster. Som en del av en gemensam plattform kan de ökade reglerings- och kundkraven, till exempel med avseende på öppenhet, fondförvaltning eller ESG, hanteras mycket bättre. Vi förväntar oss därför ytterligare betydande organisk tillväxt som en del av koncernen Corestate.

 

Stam, som grundades 1997, förvaltar cirka 2 miljarder euro från internationella institutionella med fokus på den franska fastighetsmarknaden. Stam sysselsätter cirka 25 personer.