27 maj 2020
torsdag, 11 juli 2019 15:09

Catena investerar ytterligare 150 Mkr i Sunnanå

Skrivet av 

 

Catenas femte etablering i Sunnanå, strax utanför Malmö, är ett lager för flyggods om totalt 10.162 kvm som hyrs av DHL Express på ett tioårigt hyresavtal.

 

Catena har tecknat hyresavtal med DHL Express och investerar 150 Mkr på Logistikposition Sunnanå, strax utanför Malmö C.

 

Catenas femte etablering i Sunnanå är ett lager för flyggods om totalt 10.162 kvm. Ett tioårigt hyresavtal med en årshyra om cirka 10,5 Mkr har tecknats med DHL Express, världens ledande leverantör av internationella expressleveranser.

 

– Att DHL Express väljer Logistikposition Sunnanå, som är en del av Greater Copenhagen, för sin hantering av flyggods bekräftar det utmärkta läge för transporter både inom och utom Sverige som platsen har, säger Catenas regionchef Jörgen Eriksson.

 

– Vi ser fram emot samarbetet med Catena och kan med etableringen skapa de förutsättningar som krävs för att på bästa sätt fortsätta överträffa våra kunders höga krav på servicekvalitet, säger Henrik Jensen, Operations Director, DHL Express Sverige.

 

Inflyttning är beräknad till hösten 2020. Den nya byggnaden blir granne med den DHL-terminal som var Catenas första etablering på området, sedan dess har uthyrning på området även skett till Chefs Culinar, Svensk Cater, DS Smith och Lekia.