22 februari 2020
torsdag, 15 augusti 2019 16:35

Probitas hyr ut gamla posthuset på Odengatan

Skrivet av 

 

I hörnet Odengatan/Dalagatan uppförde Byggnadsstyrelsen mellan åren 1928 och 1929 en större byggnad, Resedan 3, innehållande post samt bostäder och kontorsrum. Byggnaden ritades av Erik Lallerstedt. Under våren 2018 förvärvade Probitas fastigheten Resedan 3, omfattande 2.300 kvm, på Odengatan 76 av Fabege.  Foto: Holger Ellgard

 


 

Från vänster: Samuel Borg, vd och koncernchef, Probitas, Gustav Berghog, vd, Zmarta Group och Erik Källmin, CFO, Zmarta Group.

 

 


Zmarta Group, som under förra året ökade antalet anställda med 100 personer genom förvärven av Elskling och Insplanet, har tecknat avtal med Probitas om att hyra kontorslokaler i det gamla posthuset på Odengatan 76, Dalagatan 13 i Stockholm. Med flytten sammanstrålar tre ledande jämförelsetjänster inom lån, el och försäkringar under ett och samma tak. Hyreskontraktet mellan Zmarta Group och Probitas omfattar nära 1.600 kvm kontor. I samband med flytten renoveras kontorets tre våningar och inreds med modernt material som ska smälta in med posthusets starka karaktär och lokalernas industriella känsla. Inflyttning sker i mars 2020.

 

På det nya kontoret kommer 130 av bolagets 300 anställda att arbeta med en fördelning på varumärkena Zmarta, Elskling, Insplanet och MyLoan. Med flytten ansluter Insplanet till Zmarta och Elskling som sedan oktober förra året har kontor tillsammans på Sveavägen i Stockholm.

 

– Förutom byggnadens läge så fastnade vi för känslan av att verksamheten i ett posthus har sin grund i kommunikation precis som vår har. Vi ser fram emot att äntligen få sitta alla tillsammans och utveckla våra tjänster. Det här är ett viktigt steg för att fortsätta vår tillväxtresa, säger Gustav Berghog, vd för Zmarta Group.

 

–Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Zmarta Group. Det känns tillfredsställande att ytterligare ett växande fintechbolag väljer Probitas som hyresvärd och tillsammans med oss lyfter fastighetens attraktivitet, säger Samuel Borg, vd och koncernchef för Probitas.

 

Probitas (latin: hederlighet) AB ägs av Immanuelskyrkans församling vars diakonala projekt inom äldreomsorg är organiserat i ett icke vinstutdelande bolag där vinsterna återinvesteras i verksamheten och därigenom är med och bygger det goda samhället. Probitas AB äger och förvaltar fastigheter i Stockholms innerstad, omfattande en yta om cirka 90.000 kvm. Koncernen består av fem dotterbolag av vilka fyra stycken driver sina verksamheter i moderbolaget Probitas lokaler.

 

Probitas AB ägs av Immanuelskyrkans församling vars diakonala projekt inom äldreomsorg är organiserat i ett icke vinstutdelande bolag där vinsterna återinvesteras i verksamheten och därigenom är med och bygger det goda samhället.