10 april 2020
torsdag, 22 augusti 2019 09:45

Tornstaden och Bo Aktivt Sverige startar BonTop

Skrivet av 

 

Visionsbild av Sveriges första BonTop i Mölnlycke, enligt Bo Aktivt Sverige. BonTop är bostäder med uppvärmd trädgård, wellnesscenter med pool och gym, bastu och lounge.

 


Ett helt nytt boendekoncept planeras få en byggstart under hösten i Mölnlycke, öster om Göteborg. Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden för Sveriges första BonTop som utvecklats av Bo Aktivt Sverige AB. BonTop är bostäder med uppvärmd trädgård, wellnesscenter med pool och gym, bastu och lounge.

 

Projektet beräknas vara klart våren 2022 och avser 2.800 kvm butiksyta för Lidl, 88 lägenheter samt en inglasad vinterträdgård på 1.100 kvm.

 

I höst planeras för byggnation av det nya boendekonceptet BonTop för seniorer i Härryda kommun strax öster om Göteborg. Bakom det unika konceptet står Bo Aktivt Sverige AB. I projektet byggs 88 lägenheter, en gemensam wellnessdel samt en inglasad vinterträdgård på 1.100 kvm. Bottenplanet har förvärvats av livsmedelskedjan Lidl och kommer att innehålla butik och lager. Projektet beräknas att stå klart under våren 2022.

 

– Med Tornstaden som partner i projektet känner vi oss trygga då de är en välrenommerad entreprenör, med stor kompetens och fokus på kvalitet och ekonomi. Det skall bli fantastiskt kul att samarbeta under uppförandet av BonTop, säger Ulf Spennare, vd för Bo Aktivt i Sverige AB.

 

– Vi är glada över förtroendet att få vara med om att förverkliga det första BonTop-projektet för Bo Aktivt. Det nya samarbete mellan oss har fungerat mycket bra under förprojekteringen och vi ser nu fram emot fortsättningen i produktionsfasen samt målet att genomföra ett välskött projekt som vi båda kan känna stolthet över, säger Erik Olofsson, vd för Byggnads AB Tornstaden.