21 februari 2020
fredag, 23 augusti 2019 11:59

NREP köper 50 procent av Tetris

Skrivet av 

 

 

Tetris har utarbetat ett koncept för äldreboende som kallas "Vuxen Plus och som bland annat innehåller atriumträdgårdar. Illustration: SANGBERG Arkitekter


NREP har 50 procent av aktierna i Tetris. Detta görs genom att köpa alla aktier ägda av Stensdal-gruppen medan Rasmus Friis, Tomas Jandorf och Michael Borchers säljer en del av sina aktier i projektutvecklings- och entreprenadföretaget Tetris.

 

Investeringen görs för att möjliggöra mer än 1.000 nya hyresbostäder i bostadsområden anpassade för under de kommande åren. Det är bland annat Tetris-konceptet för äldre, bosatta samhällen "Vuxen Plus" som ska spridas till mer än 15 orter i Danmark, skriver danska Estate Nyheder.


NREP:s investering möjliggör en ambitiös 5-årig utvecklingsplan, som bland annat inkluderar byggandet av 1.000 nya hyresbostäder i seniorvänliga bostadssamhällen.

 

– Genom omfattande forskning och analys har vi utvecklat ett starkt och innovativt koncept för äldreboende, och våra analyser visar att det finns en stor outnyttjad potential för hyresbostäder med samhället i centrum. Samtidigt har intresset från både kommuner och potentiella hyresgäster varit överväldigande. Med NREP som investerare har vi möjlighet att uppfylla vår dröm om att sprida våra äldre vänliga bostadssamhällen till hela Danmark, säger Rasmus Friis, vd och grundare av Tetris.

 

De första 1.000 bostäderna kommer att ha en total yta på över 80.000 kvm över 15 platser som Tetris redan har identifierat. I den första fasen kommer det främst att vara i Zeeland, i Ballerup, Slagelse, Næstved och Holbæk, men på NREP menar ledningen att potentialen att etablera bostäder på fler orter ännu större.

 

Tetris, som består av både en entreprenadverksamhet och en utvecklingsdel, fortsätter som ett oberoende företag. Företaget har totalt 60 anställda och den nuvarande ledningsgruppen med Rasmus Friis, Tomas Jandorf och Michael Borchers fortsätter att verka i Tetris. Rune Kock från NREP avgår som styrelseordförande, medan Stensdal Group avgår från styrelsen i samband med försäljningen av sina aktier i Tetris.

 

– Vi har uppskattat samarbetet kring Tetris utveckling och är glada över att koncernen är så stark att Nrep har velat investera. Vi är övertygade om att den positiva utvecklingen kommer att fortsätta utifrån företagets starka grund och kultur, säger den avgående styrelseordföranden Søren Stensdal.

 

Tetris nuvarande projekt avslutas enligt plan och påverkas inte av transaktionen.

 

Plesner och Catella har agerat som Tetris rådgivare i transaktionen, och Accura och PwC har varit rådgivare år NREPs nordiska fond 'NSFIII'. Transaktionen kommer att slutföras 30 augusti 2019.