25 februari 2020
fredag, 23 augusti 2019 20:55

Hökerum köper i Huskvarna centrum

Skrivet av 

 

Hökerum köper ett handels- och bostadskvarter i centrala Huskvarna.

 

 

Hökerum Fastigheter har köpt Huskvarna centrum med fastigheten Rosen 14 som utgör ett stort kvarter i centrala Huskvarna. Fastigheten har en total area på 32.000 kvadratmeter där det finns 195 hyresrättslägenheter och drygt 17.000 kvm kommersiella lokaler.


Tillträdet kommer ske den första oktober i år och säljaren är Plejad AB. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 400 Mkr.

 

Fastigheten Rosen 14, en lokalförsörjande centrumfastighet som utgör Huskvarna centrum. Fastigheten innehåller bland annat lägenheter och lokaler med inslag av bland annat livsmedel, gym, kommunal verksamhet, bank, kontor och butiker.

 

Viktor och Linda Ståhl äger Hökerum Fastigheter och de säger i ett pressmeddelande att de är mycket nöjda och glada att kunna genomföra detta köp då det kompletterar deras befintliga fastighetsbestånd i Jönköping.

 

– Vi förvaltar sedan tidigare 380 lägenheter i närområdet och med denna fastighet får vi möjlighet att skapa en ännu bättre förvaltningsorganisation med utgångspunkt från Huskvarna, säger Viktor Ståhl

 

Fastigheten innehåller även utvecklingsmöjligheter via ett positivt planbesked.

 

– Detta är något vi nu kommer att jobba vidare med och kan framöver innebära att vi kan bygga ytterligare 100 bostäder på fastigheten, säger Linda Ståhl.

 

Hökerum Fastigheter äger och förvaltar fastigheter i Borås, Jönköping, Huskvarna och Ulricehamn. Ett fastighetsbestånd som för närvarande omfattar cirka 1.100 bostäder och 63.000 kvm lokalyta.