27 april 2024
måndag, 26 augusti 2019 11:56

CapMan hyr ut 11.000 kvm i Eskilstuna

Skrivet av 

 

ASSAABLOY Opening Solutions Sweden har förlängt hyresavtalet om 11.000 kvm i Eskilstuna med
CapMan Nordic Real Estate.

 



Fonden CapMan Nordic Real Estate II har hyrt ut cirka 11.000 kvm ytor för lager, produktion och kontorslokaler i Eskilstuna till ASSAABLOY Opening Solutions Sweden AB, på ett långsiktig hyresavtal.

 

CapMan Nordic Real Estate II förvärvade i mars 2018 kontors- och industrifastigheten i Eskilstuna som ägdes av ASSAABLOY Opening Solutions Sweden, samtidigt som ASSA tecknade ett 3-årigt hyresavtal. Sedan dess har ASSA beslutat att förlänga hyresavtalet om 11.000 kvm för en period av 12 år. Som en del av det nya hyresavtalet kommer CapMan Nordic Real Estate II att bygga ett nytt kontor om 1.500 kvm för ASSA genom att uppgradera de befintliga lager-, produktions- och kontorslokalerna.

 

– Vi är mycket glada över att teckna ett långsiktigt avtal med ASSAABLOY, som vi tycker är en idealisk hyresgäst för den här fastigheten med tanke på storleken och kvaliteten på företagets verksamhet och dess långa historia och betydelse i Eskilstuna. Slutförandet av hyresavtalet är det första viktiga steget i vår affärsplan för fastigheten och vi ser fram emot att ytterligare förbättra fastigheten med andra projekt som vi för närvarande arbetar med, säger Per Tängerstad, partner på CapMan Real Estate i en kommentar.

 

Wigge & Partners agerade för CapMan i transaktionen.

 

CapMan Nordic Real Estate II är en fond om totalt 425 miljoner euro som restes i augusti 2017. Fonden fokuserar främst på att förvärva kontor, industri, detaljhandel och bostadsfastigheter belägna i etablerade marknader i större nordiska städer.

 

CapMan Real Estate har ett team bestående av 38 medarbetare i Helsingfors, Stockholm, Köpenhamn och Oslo. CapMans förvaltar fastigheter till ett värde på drygt 2,5 miljarder euro.