26 april 2024
tisdag, 27 augusti 2019 11:53

NCC byggstartar Nordeas kontor i Aarhus

Skrivet av 

 

År 2021 ska Nordeas nya kontor i Aarhus stå klart på Frederiks Plads. Koncernens danska huvudkontor kommer att fortsätta att vara kvar i Köpenhamn. Illustration: CF Møller Arkitekter

 

 

 

 

Från vänster Bünyamin Simsek, rådman i Aarhus, Jakob Bundsgaard, Aarhus borgmästare, Claus Pedersen-Bjergaard, Nordeas regiondirektör, Michael Fangel, Nordea samt Ole Faurby, regiondirektör och vd för NCC Fastighetsutveckling Danmark.


Cirka 500 av Nordeas anställda i Aarhus kan se fram emot att arbeta i en modern kontorsmiljö designad av C.F. Møller Arkitekter och utvecklade enligt NCC Property Developments företagskoncept, vilket bland annat innebär ett hälsosamt inomhusklimat, låg energiförbrukning och ett antal gemensamma anläggningar som en kantine och ett mötescenter. Hela Frederiks Plads, där invånarna redan har flyttat in i lägenheterna, har utvecklats i sin helhet så att det passar in i stadens andra stadsliv.


Fastigheten är miljöcertifierad enligt det internationella DGNB-systemet och målet är nå klass Guld. DGNB är en av världens ledande standarder för certifiering av byggnader och hållbarhet i staden.

Det innebär att fastigheten uppfyller höga miljömässiga, ekonomiska och sociala hållbarhetskrav – och hyresgäster kan spara pengar på energiförbrukning och samtidigt ha ett bra inomhusklimat till förmån för välbefinnande. Helt i linje med NCC:s ambition att leva upp till FN:s globala mål.

– Vi på NCC är stolta över att välkomna Nordea som en hyresgäst här på Frederiks Plads, och vi är glada över att kunna utveckla en mycket central del av Århus centrum. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med både Nordea och Aarhus kommun, säger Ole Faurby, vd för NCC Property Development, Danmark.