19 april 2024
fredag, 06 september 2019 12:15

Whilborgs Dungen får Stadsbyggnadspriset

Skrivet av 

 

Fastigheten Gimle 1 i Hyllie (Dungen) och stod klar för inflyttning i våras.


 

 





Den största hyresgästen i kontorshuset Dungen är Tullverket som hyr 7.500 kvm.

 

 



Dungen erbjuder en arbetsmiljö utöver det vanliga; träbeklädda gångbroar, golv av mossa och roterande (!) träd, som tar interiör och personal till nya höjder.

 

Wihlborgs har tilldelats Stadsbyggnadspriset för kontorshuset Dungen i Hyllie. Priset delades ut under Stadsbyggandets Dag.

Dungen ligger på fastigheten Gimle 1 i Hyllie och stod klart för inflyttning i våras. Wihlborgs projektledare för bygget har varit Rickard Berlin och ansvarig arkitekt är Anders Eriksson Modin på Fojab. Den största hyresgästen i huset är Tullverket som hyr 7.500 kvm. Bland övriga hyresgäster finns Ferrero Scandinavia, DC Hud och Schreder.

Juryns motivering:

”Med hög arkitektonisk kvalitet och med omsorg om detaljerna, bidrar kontorshuset Dungen på ett föredömligt sätt till platsen Hyllie. Byggnadens hjärta, det generösa, norrvända atriet, blir kvällstid en lysande fyr i Arenagatans förlängning. Trots hyresgästens krav på säkerhet upplevs byggnaden öppen och välkomnande. Dungen erbjuder en arbetsmiljö utöver det vanliga; träbeklädda gångbroar, golv av mossa och roterande (!) träd, som tar interiör och personal till nya höjder. Med ett brett hållbarhetsfokus, från energioptimering och medvetna materialval till skyltar som kan demonteras och återanvändas, lever projektet väl upp till sitt Miljöbyggnad Guld.”



–  Vi är förstås väldigt stolta och glada över priset. I varje byggprojekt har vi högsta fokus på att både bidra till utvecklingen av staden och skapa den bästa tänkbara arbetsmiljön för dem som ska arbeta i huset. Vår ambitionsnivå är hög och mitt mål är att vi ska vara kandidater till stadsbyggnadspriset med varje nytt hus vi bygger. I Dungen har vi tillsammans med Fojab skapat en otroligt fin byggnad med gedigna material, ett spännande uttryck och högsta hållbarhets­fokus, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Stadsbyggnadspriset belönar värdefulla förbättringar av Malmös stads- och livsmiljö. Wihlborgs har fått Stadsbyggnadspriset vid flera tillfällen tidigare, bland annat för Media Evolution City (2012), Regionhuset (2011) och Tyrénshuset (2002) – alla i Dockan.