Skriv ut denna sida
måndag, 09 september 2019 13:02

115 nya studentbostäder i Enskede

Skrivet av 

 

De 115 studentbostäderna ska Stockholmshem bygga i två hus på Stockholmshems mark vid Sockenplans t-banestation.Illustration: ÅWL Arkitekter


Nu börjar Stockholmshem bygga 115 studentlägenheter vid Sockenplan längs Enskedevägen. Hyreslägenheterna beräknas stå klara för inflyttning under 2021.

– Det är stor brist på studentlägenheter och i en stad som växer är det viktigt att skapa bostäder för alla. Med de nya lägenheterna bidrar Stockholmshem till stadens satsning att skapa fler bostäder för studenter och ungdomar i attraktiva lägen, säger Björn Ljung (L), styrelseordförande i Stockholmshem.

Sedan 2017 har Stockholmshem invigt totalt 385 studentlägenheter i Älvsjö, Årstadal och på Södermalm. Dessutom blir ytterligare 75 studentlägenheter klara för inflyttning i Gröndal till vintern.

– Den grönblåa majoriteten har ett ambitiöst mål om 10.000 nya klimatsmarta bostäder varje år, varav hälften ska vara hyresrätter. De allmännyttiga bostadsbolagen har en viktig roll för att hålla uppe byggtakten och bygga bostäder med överkomliga hyror. Stockholmshems pågående projekt för 115 nya studentlägenheter i Enskede är viktigt del i detta arbete, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

De 115 studentbostäderna ryms i två hus på Stockholmshems mark vid Sockenplans t-banestation. Husen har 3-5 våningar och utformas för att passa in i omgivningen som består av smalhus från mitten av 1900-talet. Majoriteten av lägenheterna är ettor om 27 kvm. Lägenheterna förmedlas via bostadsförmedlingen.

Senaste från Redaktionen