20 april 2024
måndag, 16 september 2019 10:47

Bockasjö och Kilenkrysset bygger i JV i Rosersberg

Skrivet av 

 

Främre raden, från vänster: Jan Persson och Joakim Hedin. Bakre raden från vänster Ove Nilsson, Anders Solberg från Kilenkrysset samt Linda Persson, Adam Ekdahl från Bockasjö.



Fastighetsutvecklingsbolagen Bockasjö AB och Kilenkrysset AB har bildat ett gemensamt ägt bolag som kommer att uppföra en logistikfastighet i Rosersberg, där Kilenkrysset äger mark. Bolaget ägs till lika delar av Bockasjö och Kilenkrysset. Fastigheten kommer att uppföras i Rosersberg invid den existerande kombiterminalen. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 18 000 kvadratmeter och uppförs enligt GreenBuilding-standard. Fastigheten kommer att vara inflyttningsklar hösten 2020.


Kilenkrysset, som äger 7 miljoner kvm i Mälardalen och i Staffanstorp, har ett betydande bestånd av fastigheter i Stockholmsområdet, Mälardalen och Skåne.

 

Bockasjö är en fastighetsutvecklare inom logistikområdet med ett betydande bestånd av logistikfastigheter belägna i Göteborg och Västra Sverige.

 

– Vi gläds åt samarbetet med Kilenkrysset säger Joakim Hedin. Jan Persson är en legendar i branschen och har varit förutseende att förvärva stora markområden på strategiskt placerade orter i Stockholm, Mälardalen och Skåne. Vår styrka är att hitta hyresgäster och bygga bra fastigheter på ett effektivt sätt. Tillsammans är vi en mycket bra kombination, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö AB.

 

– Vi har följt Bockasjö under många år och imponerats över deras skicklighet att få till affärer. De har tagit en betydande del av marknaden och de logistikfastigheter som uppförts, under lång tid. Vi befinner oss i en växande marknad med stor efterfrågan på nya ytor, mycket framdrivet av den växande e-handeln. Det här samarbetet är en vinn-vinn-situation, säger Jan Persson, vd och ägare till Kilenkryssetkoncernen.