19 april 2024
måndag, 16 september 2019 11:00

Skanska säljer äldreboende till Altura i Ängelholm

Skrivet av 

 

Skanskas äldreboende i Ängelholm om cirka 4.000 kvm säljs nu till Altura som har tecknat avtal med Attendo.



Nu står det klart att Altura blir långsiktig ägare av ett modernt äldreboende i Ängelholm. Fastigheten förvärvas från Skanska och äldreomsorgen bedrivs av hyresgästen Attendo. Boendet inrymmer 54 lägenheter och ska bidra till välbefinnande genom ett naturnära koncept och miljöer som främjar social interaktion.

 

Altura är en långsiktig ägare, förvaltare och utvecklare av högkvalitativa äldreboenden med fokus på stimulerande omgivningar och gröna miljöer. I skånska Ängelholm har Altura nu förvärvat ett äldreboende i ett första samarbete med Skanska Sverige. Fastigheten färdigställdes i slutet på 2018 och hyrs av omsorgsaktören Attendo. Det moderna äldreboendet rymmer 54 lägenheter och är utvecklat för att så väl boende som personal och anhöriga ska trivas i lokalerna om cirka 4.000 kvm.

 

Utöver lägenheterna består boendet av gemensamma ytor som ska främja gemenskap och social interaktion. De boende har tillgång till en trivsam trädgård med utomhusgym, växthus med kryddrabatter och en inomhusträdgård på varje våning. Fastigheten har även tilldelats miljöcertifieringen LEED Gold. LEED står för Leadership in Energy and Environmental Design och är ett internationellt miljöcertifieringssystem för byggnader.

 

– Jag är väldigt stolt över att få förvalta detta äldreboende. Det har varit en fröjd för oss att samarbeta med Skanska som har utvecklat fastigheten i linje med våra högt ställda krav på hur ett äldreboende bör vara utformat. Det är av högsta vikt för oss att våra fastigheter präglas av hemlika och naturnära miljöer för att främja välbefinnandet hos de boende, personal och anhöriga, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.

 

– Vi är glada över att Altura kommer in som långsiktig ägare av denna fina fastighet. Äldreboendet drivs som ett livsstilsboende med betoning på utevistelse och trädgård. Närheten till natur och promenadstråk är lockande för många och vi är säkra på att de som vistas i äldreboendet kommer att fortsätta trivas väldigt bra, säger Joakim Åkesson, regionchef för kommersiell projektutveckling på Skanska Sverige AB.