27 maj 2020
onsdag, 18 september 2019 11:34

Catella köper social housing i Madrid för 290 Mkr

Skrivet av 

 

Catella Asset Management Iberia har köpt fyra nybyggda byggnader med 171 lägenheter i Villaverde, Madrid.Catella Asset Management Iberia (CAMI) har förvärvat 171 sociala bostäder i Madrid, Villaverde, för 27 miljoner euro, cirka 290 Mkr, för Catella European Residential Fund (CER l)

Den senaste investeringen i Villaverde, den första för CER I-fonden i Spanien, är en nyckelfärdig försäljning via ett privat försäljningsavtal. Förvärvet omfattar fyra nybyggda byggnader med 171 lägenheter, 1-3 rok,  i ett antal parkeringsplatser och förråd, gemensamma grönområden och faciliteter som en pool och lekplats.

Catella AM Iberia har agerat som kapitalförvaltare för den första verksamheten i ”Catella European Residential Fund I” på den Iberiska halvön och Catella kommer nu att ansvara för förvaltningen av fastigheten.

Catella AM planerar också att genomföra köpet av 191 hyresbostäder, 1-3 rok,  i Valdemoro, i huvudstadsregionen i Madrid, bredvid Hospital Universitario Infanta Elena, under det första kvartalet 2020. Catella är deltar även i långt framskridna förhandlingar med bostadsägare och utvecklare för att förvärva ytterligare 600 bostäder, vilket skulle innebära att Catella kan förvalta spansk portföljen cirka 1.600 hyresbostäder inom sex månader.

 

Eduardo Guardiola, chef och partner för Catella Asset Management Iberia, kommenterar:
– Catella ska utvidga sin spanska bostadsinvesteringsportfölj under de kommande sex månaderna, som understöds av hyresmarknadens solida fundament. I synnerhet yngre människor tycker att det blir allt mer oviktigt att äga sina egna fastigheter och de är i allmänhet mer flexibla och mobila när de är beredda att flytta till olika städer för arbete än föregående generation. Vi förutser att denna starka efterfrågan på hyresbostäder i allt högre grad lockar större investerare för större professionalism på den fragmenterade spanska marknaden för bostadsinvesteringar.

 

Andelen spanska hushåll som hyr sina bostäder ökade till 22,9 procent år 2017 från 19,8 procent ett decennium tidigare år 2008, men Spanien ligger fortfarande långt efter EU-genomsnittet på 30,7 procent som hyr bostäder, enligt EUROSTAT-uppgifter.


CER I-fonden förvaltas av Berlin-baserade Catella Residential IM, som tillsammans med den iberiska verksamheten CAMI har ett totalt förvaltat kapital på 3,4 miljarder euro i nio länder.