18 april 2024
tisdag, 24 september 2019 10:38

Nya butiker till Westfield Mall of Scandinavia

Skrivet av 

 

Westfield Mall of Scandinavia i Solna, med cirka 224 butiker och restauranger, fördelade på cirka 100.000 kvm ägs av Unibail-Rodamco-Westfield. Unibail-Rodamco med huvudkontor i Paris bildades i juni 2007 genom en fusion av franska Unibail och nederländska Rodamco Europe. I december 2017 köpte Unibail-Rodamco bolaget Westfield Corporation, med 32 köpcenter i USA och Storbritannien, för cirka 25 miljarder dollar.

 


Den 28 september invigs Westfield Mall of Scandinavia med en livespelning av Rita Ora. I samband med invigningen och namnändringen från Mall of Scandinavia kommer ett antal nya butiker öppna på sikt i Westfield Mall of Scandinavia. De nya butikerna är Chanel Fragrance and Beauty, Victoria’s Secrets varumärkeskoncept, sportjätten Decathlon och smyckevarumärket Syster P.

Störst plats bland nykomlingarna tar franska sportjätten Decathlon, som kommer att hyra cirka 2.500 kvm. Decathlon med över 1.400 butiker runt om i världen etablerades i Sverige 2011 och kedjan har idag tre butiker i Stockholm och i Uppsala. Den nya satsningen i Westfield Mall of Scandinavia blir varumärkets fjärde öppning sker i februari 2020.

Även i februari 2020 kommer Victoria’s Secret att öppna en ny butik om nära 500 kvm med varumärkets sortiment, allt från underkläder till skönhet och accessoarer

Under september månad öppnar ett flertal nya butiker i Westfield Mall of Scandinavia som Under Armour som har haft Nordenpremiär med sitt första brand house och Lekia som har öppnat en butik. Dyson har öppnat dörrarna till sin första butik i Norden med tillhörande skönhetssalong och Chanel Fragrance and Beauty har öppnat sin andra boutique i Stockholmsregionen.

– Med invigningen av Westfield Mall of Scandinavia levererar vi fler nyheter, en mer internationell och unik butiksmix och upplevelser utöver det vanliga åt våra besökare, säger Sofia Rundström, centrumchef för Mall of Scandinavia.