7 maj 2024
tisdag, 24 september 2019 13:10

Ungdomar fick köpa ettor i Brf Viva för 95.000 kr

Skrivet av 

 

Alla 132 bostadsrätter i Brf Viva, i Gullheden, Göteborg, är inflyttade och projektet invigdes i början av september i år. Det blev en stor variation i priserna för lägenheterna med 1-5 rum och kök, 30 kvm - 109 kvm, med priser från 95.000 kr (för 6 köpare av ettor) till 7,54 Mkr för femmor, med avgifter om 2.685-5.367 kr/mån.Vunna insikter i forskningen har fått sin första praktiska tillämpning i bostadsrättsföreningen Viva med 132 lägenheter i Guldheden vid Chalmers och Johanneberg Science Park i Göteborg.



Under fredagen den 27 september besöker bostadsminister Per Bolund Riksbyggens Brf Viva i Göteborg, byggt för att bli Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt. På programmet står bland annat en träff med en köpare till ungdomsettorna om 30 kvm för 95.000 kronor och visning av de många hållbarhetslösningarna som energilagring i begagnande bussbatterier och klimatsmart betong.

I Brf Viva har Riksbyggen, baserat på forskning och tillsammans med samarbetspartners, skapat en unik boendemiljö ur ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbarhetsperspektiv.

– Det som verkligen skiljer Brf Viva från många andra framtidsprojekt är att all den forskning som lagts ner omsatts till verklig handling. Vi är glada och stolta över att få visa upp Brf Viva för bostadsminister Per Bolund, säger Michael Ekberg, regionchef för Riksbyggen i Göteborg.


Några exempel på innovationer i Brf Viva: 1. Ungdomsettor – nya bostadsrätter för 95.000 kr såldes till 6 köpare. 2. Återanvändning av bussbatterier som energilager för solel. 3. Innovativa mobilitetslösningar som möjliggör ett boende utan egen bil. 4. Ekosystemtjänstanalys. 5. Ny mer hållbar betong med 30 procent mindre utsläpp av CO2. 6. Miljöbyggnad Guld-certifierad.


Om Brf Viva

Namnet Viva betyder att leva och speglar det hållbara livet, som utvecklas i och runt bostadskvarteret. Projektet grundas i det arbete som görs inom ramarna för Riksbyggen Positive Footprint Housing, ett tvärvetenskapligt forskningsarbete med helhetstänkande kring innovativ hållbar bostads- och stadsutveckling som pågått i snart tio år.


Vunna insikter i forskningen får sin första praktiska tillämpning i bostadsrättsföreningen Viva med 132 lägenheter i Guldheden vid Chalmers och Johanneberg Science Park i Göteborg.


Projektet är initierat av Riksbyggen i samverkan med bland andra Johanneberg Science Park, Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborg Energi, Göteborgs Stad och RISE - Research Institutes of Sweden.

Det unika med Brf Viva är att Riskbyggen vågar införa framtidens bostadslösningar både när det gäller social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet i full skala, även det som aldrig tidigare testats i bostadsprojekt i Sverige. Riksbyggen har tillsammans med sina partners inom Positive Footprint Housing tagit ett stort steg framåt för att skapa framtidens hållbara och attraktiva boende!pågått i snart tio år.

Vunna insikter i forskningen har fått sin första praktiska tillämpning i bostadsrättsföreningen Viva med 132 lägenheter i Guldheden vid Chalmers och Johanneberg Science Park i Göteborg.