1 maj 2024
tisdag, 24 september 2019 16:31

Svenska White Peak, nr 1 i Kina i hållbarhet

Skrivet av 

 

Jesper Jos Olsson, Group CEO och Founding Partner för White Peak.

 

 


White Peak, svenskägd fastighetsutvecklare i Kina, har utsetts till branschledare inom hållbar fastighetsutveckling av GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) - världens ledande rankinginstitut på området.

 

– Det är glädjande att se att branschgenomsnittet fortsätter att öka globalt år efter år. Hållbarhet har utgjort kärnan i det vi gör under de gångna 10 åren, och att vi nu utses till branschledare i Kina och Ostasien är ett stort erkännande. Vi kommer att fortsätta att infria det hållbarhetslöfte vi ger hemägare, snabbt växande kinesiska städer, och det kinesiska samhället i stort, säger White Peaks vd Jesper Jos Olsson.

White Peak är en bostadsutvecklare som fokuserar på stadsutveckling i Kina och riktar sig till den växande medelinkomstklassen i storstäder. Företaget grundades för att stötta Kina när landet ska förverkliga sina ambitioner för framtida stadsutveckling genom att introducera svensk teknik, processer och tillvägagångssätt för hållbarhet och samhällsintegration.

White Peak har över 400 medarbetare i 10 städer runtom i Kina
Den nya GRESB-rankningen innebär nya möjligheter för White Peak. Kinesiska städer har hållbarhet högst upp på agendan. Den är också viktigt ur en finansieringssynpunkt. GRESB är ett benchmark-verktyg med särskilt fokus på miljö, socialt ansvar och ägarstyrning (ESG) inom fastighetssektorn. Tillsammans med branschen definierar GRESB den globala hållbarhetsstandarden i fastighetssektorn, och förser kapitalmarknaden med standardiserad och validerad ESG-data.

Institutionella investerare, som tillsammans representerar över 10 biljoner dollar i kapital, använder GRESB:s data och analysverktyg. Års 2018 deltog över 900 fastighetsbolag och fonder i GRESB:s hållbarhetsundersökning.


White Peak är en bostadsutvecklare som drar nytta av den kontinuerliga och snabba urbaniseringen i Kina, med inriktning på den växande gruppen medelinkomsttagare i storstäder (5-10 miljoner invånare). Några av de största svenska pensionsfonderna har investerat i White Peak Fond IV. White Peak har en heltäckande intern utvecklingsplattform och över 400 anställda. White Peak har sitt huvudkontor i Beijing och fokuserar huvudsakligen på bostadsutveckling i Shandong, Hebei och Liaoning-provinserna, med en total befolkning om cirka 250 miljoner.