6 maj 2024
måndag, 30 september 2019 22:04

Arwidsro förvärvar i Lidköping och Ale

Skrivet av 

 

Fjällskivlingen 4, en kilometer sydost om Lidköpings Centrum, är en modern handelsfastighet byggd 2012. Fastigheten ligger i Änghagen och huserar bland annat Coop och Dollarstore. Byggnaden har miljöklassificering ”Green Building Certificate”.

 

 

 


Starrkärr 1:42 i Ale, även känd som Handelsplats Älvängen, uppfördes år 2013. Beläget i strategiskt läge erbjuder Älvängen både dagligvaruhandel och samhällsservice. Fastigheten ankras av Coop, Västra Götalandsregionen, Ale kommun och Nordic Wellness.



Arwidsro köper handelsplatserna Ängshagen i Lidköping och Älvängen i Ale, av Areim. Förvärvet avser byggnader av hög teknisk standard belägna i växande kommuner, med starka hyresgäster där majoriteten av intäkterna kommer från rikstäckande dagligvaruhandelsaktörer. Gemensamt för fastigheterna är att de ligger i attraktiva handelsområden med utvecklingspotential. Båda fastigheterna är fullt uthyrda.


– Förvärvet passar väl in i i Arwidsros investeringsstrategi med fokus på fastigheter inom segmenten dagligvaruankrad handel och samhällsfastigheter i växande regioner. Fastigheterna blir ett bra komplement till vår portfölj av dagligvarufastigheter med närvaro i 20 kommuner. Vi ser fram emot att växa tillsammans med våra hyresgäster. Areim har gjort ett fantastiskt jobb med fortsatt utveckling av fastigheterna, säger Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig på Arwidsro.

 

– Vi har senaste tiden fokuserat på att bygga vår organisation och investerat i digitalisering vilket gör att vi känner oss väl rustade för fortsatt expansion, säger Peter Zonabend, vd för Arwidsro.

Arwidsro tillträdde fastigheterna den 30 september 2019.

Rådgivare i affären var Glimstedt, PWC, WSP och TAM Retail Group.