20 april 2024
torsdag, 03 oktober 2019 12:41

NCC bygger DFDS nya huvudkontor i Köpenhamn

Skrivet av 

 

Det nya huvudkontoret för rederiet DFDS kommer att ligga nära vattnet på Marmormolen i Nordhavn.  Den färdiga byggnaden liknar ett stort fartyg som ligger i hamn.



Det nya huvudkontoret för rederiet DFDS kommer att ligga nära vattnet på Marmormolen i Nordhavn. Den färdiga byggnaden liknar ett stort fartyg som ligger i hamn. DFDS, Det Forenede Dampskib-Selskap, har cirka 4.000 anställda i 11 europeiska länder. Det Forenede Dampskib-Selskab, DFDS (på svenska Det Förenade Ångfartygssällskapet), grundades år 1866.

– Vi är glada över att vara med och bygga detta kontor som med sitt maritima uttryck och havsnära placering knyter an till DFDS verksamhet, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef för NCC Building Nordics i Danmark.

Byggnadens design är inspirerad av hur ett kryssningsfartyg är uppbyggt. Byggnadens nedersta ”däck” blir parkering. Över det blir det tre däck med kontorsarbetsplatser. Byggnaden får även möteslokaler, restaurang och ett auditorium i två däcks höjd med plats för 200 till 300 personer. Högst upp i byggnaden blir det en takterrass med utsikt över vattnet.

NCC har precis påbörjat arbetet med att lägga grunden till det nya bygget. Under oktober påbörjas pålningsarbeten. Den 1 november inleds entreprenadarbetet. DFDS nya huvudkontor beräknas vara inflyttningsklart i början av 2022.

Ordern registreras i det första kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Nordics.