7 maj 2024
måndag, 07 oktober 2019 10:43

Sex nya miljökonsulter till NIRAS

Skrivet av 

 

Nya miljökonsulter på NIRAS är från vänster: Anna-Stina Lind, Josefin Tiedemann, Linnéa Thunberg, Linda Karlsson, John Sternbeck och Patrik Andersson.


Eftersom NIRAS har vunnit flera ramavtal och projektavtal har det skapat en stor efterfrågan på flera kompetenta miljökonsulter för NIRAS som under det senaste halvåret välkomnat sex nya kollegor till företagets växande affärsområde

Anna-Stina Lind, är civilingenjör i miljö- och vattenteknik och förstärker miljöteamet i Stockholm. Hon kommer senast från Golder Associates där hon arbetat i fält med provtagningar av jord, ytvatten, grundvatten och sediment. Under sin utbildning inriktade hon sig mot förorenade områden.


Josefin Tiedemann har även hon anslutit till NIRAS team i Stockholm och hon kommer att arbeta med frågor som berör mark, sediment, yt- och grundvatten. Hon har tidigare arbetat med liknande frågor hos ÅF och Projektengagemang.

Till teamet i Stockholm har Linnéa Thunberg anslutit. Hon har tidigare arbetat med miljötillsyn och hon kommer närmast från Försvarsmaktens tillsynsavdelning.

Linda Karlsson, civilingenjör i Ekosystemteknik, har börjat på Niras kontor i Uppsala. Hon har de senaste 14 åren arbetat inom förorenad mark, främst mot industrin. Uppdragen har varierat, särskilt riskbedömning, datahantering och beräkningar.

I september har John Sternbeck och Patrik Andersson anslutit till Stockholmsteamet.

John Sternbeck har 20 års erfarenhet av att arbeta som miljökonsult och har de senaste åren arbetat på Sjöfartsverket och har bland annat varit miljöansvarig för byggande av ny sluss i Södertälje.

 

Patrik Andersson är nyexaminerad inom miljövetenskap. Han har tidigare erfarenhet av provfiske av olika slag, men framförallt allt inom elfiske.

– Tillsammans med våra nya kollegor kan vi nu ytterligare stärka vår position och fortsätta leverera högkvalificerade miljötjänster till befintliga och nya kunder. Jag vill hälsa våra nya kollegor välkomna till NIRAS, säger Tomas Hjorth, affärsområdeschef Miljö.

NIRAS är en skandinavisk konsultorganisation med 2 200 medarbetare och kontor i 27 länder. I Sverige har NIRAS cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping och Norrköping.