Skriv ut denna sida
fredag, 11 oktober 2019 09:24

Profi Fastigheter hyr ut 1.550 kvm i Kista

Skrivet av 

 

Profi Fastigheter äger nordicForum som omfattar 44.000 kvm i Kista.

 

 

Profi Fastigheter har tecknat två nya hyresavtal med Kofax Sweden Technologies AB respektive StrongPoint Technology AB om totalt 1.550 kvm kontor i nordicForum. Avtalen innebär att de bägge bolagen flyttar sina respektive verksamheter till Profis fastighet på Torshamnsgatan 35 i Kista. Tillsammans med tidigare kommunicerade uthyrningsaffärer har avtal på över 5.000 kvm tecknats hittills i år i nordicForum.

Profi Fastigheter har under året genomfört ett omfattande uppdateringsarbete i nordicForum för att möta framtidens förväntningar på moderna kontor. Två stora vinterträdgårdar har förvandlats till välkomnande lounger, den nya receptionen har utökats med ett café, restaurangen och konferensen har byggts om. Samtidigt har en ny trappa anlagts som binder ihop Profis cowork-koncept – C/O – med ljusgården och receptionen. Utöver det har dessutom ett 450 kvm stort gym, exklusivt för de som arbetar i nordicForum, byggts.

Profi Fastigheter förvärvade den 44.000 kvm stora fastigheten i november 2016 med relativt stora kontorsvakanser och Profi har sedan dess drivit ett aktivt uthyrnings- och förvaltningsarbete. Fastigheten, som består av två huskroppar och 1.000 parkeringsplatser, ligger i bästa kommunikationsläge med gångavstånd till såväl Kista Centrum med tunnelbana som Helenelunds pendeltågsstation. Övriga hyresgäster är bland annat Sabis, DirektPress, Asus, Bioservo, Hamamatsu och Handicare.

Mathias Björkman, chef Aktiv förvaltning på Profi, säger i en kommentar:

– Vi är väldigt nöjda med att välkomna Kofax och StrongPoint till nordicForum. Det här är ytterligare en affär som är ett resultat av vår strategi där vi genom aktiv uthyrnings- och utvecklingssarbete erbjuder en kundanpassad kontorsprodukt i en fastighet som är under transformation.

Senaste från Redaktionen