27 april 2024
måndag, 14 oktober 2019 10:21

CLS köper Pacific House i Reading

Skrivet av 

 

CLS har köpt Pacific House, omfattande 5.303 kvm, i Reading, cirka 6 mil väster om London.

 

CLS har slutfört förvärvet av kontorsfastigheten Pacific House, omfattande 5.303 kvm,  i Reading, cirka 6 mil väster om London.  Förvärvspriset är 14,9 miljoner pund (cirka 173,3 Mkr), exklusive kostnader. Förvärvet har en  en initial avkastning om 7,3 procent.


Fastigheten, som ligger söder om Reading, är uthyrd till 92 procent  till 7 hyresgäster med en genomsnittlig återstående hyrestid om 4 år. Fastigheten är väl belägen nära motorvägen M4 och den planerade tågstationen Green Park. Reading har en etablerad och växande kontormarknad.  Pacific House hyrs ut för närvarande till 226 pund per kvm, cirka 2.800 kr per kvm


CLS avser att genomföra ett antal uppgraderingar av byggnaden samtidigt som bolaget fokuserar på att hyra ut vakanta ytor i fastigheten under de närmaste åren.

 

Fredrik Widlund, vd för CLS, säger i en kommentar om förvärvet:
– Reading är ett spännande ort för kontor eftersom företag fortsätter att leta efter mer prisvärda alternativ till London. Särskilt dataföretag har etablerat sig i Reading och vi ser fram emot att samarbeta med hyresgästerna för att uppgradera lokalytorna.

Han fortsätter:
– CLS fortsätter att fokusera förvärva tillgångar med attraktiva avkastningar på den brittiska marknaden och med starkt kassaflöde.