25 april 2024
måndag, 14 oktober 2019 10:43

Skanska byggstartar Högsbo specialistsjukhus

Skrivet av 

 

Skanska byggstartar Högsbo specialistsjukhus, omfattande 24.000 kvm. Bild: Sweco Architects


Fredagen den 18 oktober tar Västra Götalandsregionen och Skanska ett första spadtag för byggnationen av Högsbo specialistsjukhus. Sjukhuset planeras få fem plan och ska omfattar totalt cirka 24.000 kvm. Dessutom uppförs ett parkeringshus och en försörjningsbyggnad i anslutning till det nya sjukhuset.

Bygget av ett specialistsjukhus på Högsbo sjukhusområde är ett steg i att utveckla och modernisera Västra Götalandsregionens sjukvård, för att möta det ökande behovet av vård i ett växande Göteborg.

Arbetet med Högsbo specialistsjukhus är ett regiongemensamt projekt och drivs av Sjukhusen i väster, Västfastigheter, Regionservice och VGR IT. Sweco Architects har ritat specialistsjukhuset och Skanska är huvudentreprenör för byggnationen som inleddes i augusti 2019.

Högsbo specialistsjukhus kommer att stå klart för att ta emot de första patienterna i slutet av 2023. Då ersätter det nya sjukhuset bland annat Frölunda specialistsjukhus, och tar också över annan verksamhet inom dagkirurgi i Göteborg.

Vid spadtaget talar representanter för fastighetsnämnden i Västra Götalandsregionen, Sjukhusen i väster, Västfastigheter och Skanska.