19 januari 2020
onsdag, 30 oktober 2019 17:17

Skanska bygger 105 bostäder åt Mimer i Västerås

Skrivet av 

 

Tre nya hus som kommer att förändra bilden av Bäckby centrum i Västerås. Illustration av Archus Arkitekter.


 


Från vänster Anna Jöhnemark, etableringschef ICA Sverige, Jesper Brandberg (L), styrelseordförande Mimer och Mikael Lundin, distriktschef Skanska.


Under onsdagen sattes spaden i marken för 105 nya lägenheter i Bäckby centrum, Västerås. Bostads AB Mimer, ICA Sverige och Skanska var på plats för att inviga bygget av tre punkthus på 7, 9 respektive 11 våningar. I husen kommer det att erbjudas lägenheter från 2 till 4 rum och kök och i markplan etablerar ICA en ny butik. Husen är klara för inflyttning 2021–2022.

Bostads AB Mimer har gett Skanska uppdraget att bygga tre punkthus med 105 lägenheter i Bäckby centrum, Västerås. Avtalet utgör en fortsättning på det samarbete mellan Skanska och Mimer som inleddes förra året. Kontraktet är värt drygt 220 Mkr. Husen en beräknas vara klara för inflyttning vid årsskiftet 2021/2022.

– För oss är det självklart att fortsätta förverkliga den plan vi har att stärka stadsdelen Bäckby. Detta är vårt andra projekt med nyproducerade lägenheter här i stadsdelen. Vi är glada att kunna bredda hyresutbudet ytterligare här samtidigt som ICA väljer att satsa vidare på Bäckby. Vi ser att vi tillsammans med övriga aktörer skapar förutsättningar för en stark och positiv utveckling för stadsdelen, säger Mikael Källqvist, vd för Mimer.

– ICA har funnits länge på Bäckby och vi är glada över att vara en del av den förnyelsen som nu sker. Vi tror på Bäckby och vill erbjuda en trevlig och bekväm ny ICA-butik för alla som bor och vistas på Bäckby. Det blir en modern butik som byggs med hållbarhetstänk och som har ett bra och prisvärt sortiment, givetvis med gott om färskvaror och måltidslösningar, säger Anna Jöhnemark, etableringschef ICA Sverige.

Bäckby centrum är ett nav i västra Västerås och det pågår en stor utveckling av stadsdelen. De närmaste åren byggs 400–500 bostäder, nya butiker och miljöer i centrum. Detta samtidigt som en gemensam social agenda genomförs, med aktiviteter som stärker individer och grupper på bostadsområdet. I byggprojektet kommer bland annat praktikplatser att erbjudas för arbetslösa i området. Detta görs genom Jobbpunkt Mimer och syftet är att skapa ett ökat engagemang i byggprojektet och för stadsdelen.

– Vi är glada att vårt första större husprojekt i Västerås kommer igång sedan vi tog beslutet att etablera vår husverksamhet i staden. Det är särskilt kul att få jobba ihop med Mimer som delar våra värderingar, vilket är en god grund för ett lyckat samarbete, säger Mikael Lundin, distriktschef på Skanska.