19 januari 2020
fredag, 01 november 2019 12:48

Gamestop stänger sina butiker

Skrivet av 

 

Gamestops butik i Umeå. I Sverige har Gamestop cirka 35 butiker.

 

 

Computer Sweden är först med att rapportera om att spelkedjan Gamestop är på väg att montera ner sitt fysiska butiksnät i Norden. Ökande e-handel uppges vara en förklaring till utvecklingen. Spelkedjan Gamestop meddelar att den lägger ner alla sina nordiska butiker. I Sverige har Gamestop cirka 35 butiker.

Den amerikanska bjässens besked kan ses som ett led i den butiksdöd som tidigare varit påtaglig i teknikkretsar. Butiksnätet ska avvecklas stegvis under det kommande året. Planerna har för tidningen bekräftats av en av kedjans butikschefer, som också uppger att ett mejl om framtiden har skickats ut till kedjans anställda.

 

Gamestop, som är världens största butikskedja för försäljning av tv- och dataspel, har länge dragits med problem även på hemmaplan i USA. I samband med bolagets senaste kvartalsrapport i september meddelade Gamestop att det på kort sikt planerade att stänga uppåt 200 olönsamma butiker globalt.

GameStops totala globala försäljning sjönk med 14,3 procent till 1,3 miljarder dollar under andra kvartalet. Nettoförlusten uppgick till hela 415,3 miljoner dollar, cirka 4 Mdr kr. SF