19 april 2024
fredag, 01 november 2019 14:14

Humlegården slutför förvärvet av Bremen 2 och 4

Skrivet av 

 

Fastigheterna Bremen 2 och Bremen 4, på Tegeluddsvägen, på Gärdet i Stockholm, omfattar tillsammans drygt 60.000 kvm. Båda fastigheterna är fullt uthyrda, framförallt till Länsförsäkringar. Fastigheterna ligger intill TV4 huset.

 

Humlegården Fastigheter AB offentliggjorde den 4 september 2019 att Humlegården ingått avtal med Länsförsäkringar AB och Länsförsäkringar Sak om förvärv av fastigheterna Bremen 2 och Bremen 4 på Tegeluddsvägen vid Gärdet. Humlegården har idag slutfört förvärvet som planerat.

Humlegården har tidigare förvaltat fastigheterna på uppdrag av de tidigare ägarna och genom förvärvet adderas ett nytt kluster om drygt 60.000 kvm uthyrningsbar yta i förvaltningsportföljen.

– Gärdet och Värtahamnen är ett område som vi ser en stor potential i och genom förvärvet stärker vi vårt erbjudande på en strategiskt viktig plats. Det tidigare förvaltningsuppdraget har gett oss en mycket god kännedom om fastigheterna och närområdet och vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen, säger Anneli Jansson, vd, Humlegården.

Fastighetsaktien skattade i september värdet på transaktionen som stort, möjligen cirka 3,7 Mdr kr. Se länk: