Skriv ut denna sida
måndag, 04 november 2019 11:07

Gladsheim köper 86 bostäder i Eskilstuna

Skrivet av 

 

David Dahlgren, vd för Gladsheim Fastigheter.


Gladsheim Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av ett bostadsbestånd i Eskilstuna om 86 lägenheter. Den totala ytan uppgår till 7.338 kvm, varav 96 procent utgörs av bostäder. Förvärvet sker i bolagsform och parterna har valt att inte offentliggöra det överenskomna fastighetsvärdet. Direktavkastningen bedöms uppgå till 3,4 procent. Säljare är Mesta Bygg AB, och tillträde skedde den 1 november. Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till närmare 700 lägenheter med ett fastighetsvärde om cirka 560 Mkr.

– Eskilstunaförvärvet blir Gladsheims fjärde affär sen starten i mars och etablerar på ett tydligt sätt västra Mälardalen som en av våra förvaltningsregioner. Vi fortsätter att selektivt förvärva portföljer i starka mikrolägen med hus i bra tekniskt skick. Säljaren har ägt fastigheterna under många år och vi ser fram emot att långsiktigt förvalta och utveckla fastigheterna vidare, säger David Dahlgren, vd för Gladsheim Fastigheter.

Eskilstuna har ett starkt geografiskt strategiskt läge med motorvägar som möter logistikflödet från Norrköping och Linköping. Vidare finns goda tågförbindelser samt Stockholm, Västerås och Örebro inom en timmes radie. Med en stark industritradition som grund växer även Eskilstunas betydelse som högskoleort och kunskapsstad. Närheten till Mälaren och Stockholm gör att Eskilstuna bedöms utvecklas starkt de kommande åren.

– Med dagens teknik kan alltfler arbeta på distans och skapa en bättre balans mellan arbete och familjeliv. Genom vår renoveringsmetodik och fokus på en trevlig boendemiljö kommer Gladsheim också kunna erbjuda attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad. Genom att finnas på flera orter i regionen, bland annat Arboga, skapar vi möjligheter för våra hyresgäster att flytta inom vårt bestånd utifrån hur familjelivet utvecklas. Vi arbetar med ytterligare förvärvsmöjligheter i bland annat Mälardalen och kommer att göra fler affärer under hösten, avslutar David Dahlgren.

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå och Amblin. Säljarens rådgivare var Angermann och Sparbanken Rekarne.

Senaste från Redaktionen