25 januari 2020
onsdag, 06 november 2019 16:37

Amasten planerar 112 Riki-lägenheter i Knivsta

Skrivet av 

 

Thomas Andréasson, vd för TAFAB.


Amasten Fastighets AB  har avtalat om att tillsammans med T.Andréasson Fastighetsaktiebolag (”TAFAB”), utveckla fastigheten Gredelby 7:85 i Knivsta. Projektet omfattar 112 hyreslägenheter, 49 lägenhetshotellrum samt 1 500 kvm kommersiella lokaler i centrala Knivsta.


Förutsatt att bygglov antas vid årsskiftet kommer projektet att produktionsstarta under januari 2020 och beräknas vara färdigställt till första kvartalet 2021.

– Från kommunens sida är vi glada och förväntansfulla för att den här viktiga, centrala tomten nu är klar att bebyggas. Vi ser fram emot resultatet, säger Peter Evansson (S) kommunstyrelsens ordförande i Knivsta

– Projektet i Knivsta har ett perfekt läge, intill tågstationen, med pendlingsavstånd till Stockholm, Arlanda och Uppsala. Vi är mycket tacksamma över möjligheten att få bygga i Knivsta kommun, säger Richard Lantz, projektutvecklingschef på Amasten.

– Vi är väldigt glada att vi har hittat en bra samarbetspartner i projektet där vi får en bra, kvalitativ produkt och där vi har prioriterat en samarbetspartner som också har möjlighet att uppföra huset snabbt med hög kvalité enligt kommunens önskemål, säger Thomas Andréasson, vd för TAFAB.