Skriv ut denna sida
fredag, 08 november 2019 10:39

Humlegården: Ännu en markanvisning i Hammarby

Skrivet av 

 

Humlegården Fastigheter får en andra markanvisning i Sjöstadshöjden i Hammarby sjöstad för kontor som omfattar två byggrätter om cirka 30.000 kvm BTA.


Stockholms stad föreslår ytterligare en markanvisning för kontor till Humlegården i det nya stadsutvecklingsprojektet Sjöstadshöjden i Hammarby sjöstad, där kontor och bostäder ska binda samman Hammarbyhöjden och Hammarby sjöstad.

Markanvisningen avser två byggrätter som tillsammans omfattar cirka 30.000 kvm BTA. Området är en del av fastigheten Hammarbyhöjden 1:1, belägen på den södra sidan om Hammarbyvägen. Det är Humlegårdens andra markanvisning i Sjöstadshöjden, detta område där Stockholms stad vill binda samman Hammarbyhöjden-Björkhagen och Hammarby sjöstad. Ambitionen är att utveckla Hammarbyvägen till ett urbant stråk och i hela området planeras för cirka 400 lägenheter och 55.000 kvm kontor.

Etableringen i Hammarby sjöstad innebär att vi breddar vårt kunderbjudande. Vi vill vara en aktiv del i utvecklingen av Stockholm och genom detta projekt bidrar vi till att skapa en ny hubb för arbetsplatser söder om innerstaden, där det idag finns relativt få attraktiva kontorsområden. Med två markanvisningar inom samma stråk får vi möjlighet att ta ett helhetsgrepp om platsen, vilket skapar goda förutsättningar i arbetet framåt, säger Anneli Jansson, vd för Humlegården Fastigheter.

Kommunikationerna i närområdet kommer att stärkas ytterligare i samband med utbyggnaden av tunnelbanan. Genom förlängningen av Blå linje mot Nacka etableras en ny hållplats, Hammarby Kanal, med en uppgång vid Lumaparken. Vid Gullmarsplan, den tredje största bytespunkten i Stockholm, byggs en ny plattform under den befintliga, med en uppgång vid intilliggande Mårtensdal.

Läget i mötet mellan Hammarby sjöstad, Södermalm och Hammarbyhöjden gör att Sjöstadshöjden erbjuder både natur och stadspuls. I närområdet återfinns flera spännande bolag och kombinationen av kontor, bostäder, service, restauranger och skolor samt sport och kultur såsom Fryshuset gör platsen levande från morgon till kväll.

– Sjöstadshöjden har alla de egenskaper vi söker efter när vi letar nya lägen. I denna satsning är ambitionen att skapa en attraktiv plats där människor vill vara, där vi erbjuder framtidssäkrade kontor och kringtjänster som stöttar kundernas verksamheter. Vi fokuserar på hållbara arbets- och stadsmiljöer, vilket för oss innebär exempelvis god arkitektur, trygghet, välbefinnande och omsorgsfull förvaltning, säger Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef på Humlegården.

Förslaget till markanvisningen ska behandlas i exploateringsnämnden den 14 november 2019. Arbetet med detaljplanen beräknas pågå i två år och möjlig byggstart för projektet är 2023.

Senaste från Redaktionen