20 februari 2020
måndag, 11 november 2019 12:43

Skanska säljer till Vasakronan i Malmö för 430 Mkr

Skrivet av 

 

Skanska säljer kontorshuset Sejen 3, Aura, i Malmö, omfattande 6.700 kvm för 430 Mkr till Vasakronan som i sin tur säljer byggrätten Regndroppen 1 i Hyllie Connect till Skanska för 85 Mkr.

 

 

Skanska har sålt kontorshuset Sejen 3, Aura, i Malmö för 430 Mkr. Köpare är Vasakronan. I samband med förvärvet avyttrar Vasakronan byggrätten Regndroppen 1 i Hyllie Connect till Skanska för 85 Mkr. Försäljningen registreras av Skanska Commercial Development Nordic i det fjärde kvartalet 2019. Tillträdet till fastigheten är planerat till den 2 december 2019.


Kontorshuset, som Vasakronan köper, är beläget i kvarteret Citadellstaden på Universitetsholmen och har utvecklats och byggts av Skanska. Aura ligger utmed Norra Neptunigatan, i nära anslutning till Vasakronans fastighet Bassängkajen och med fyra minuters promenad till Malmö Centralstation. Aura omfattar 6.700 kvm, inkluderat förskola och butiker på bottenplanet, och har hyresgäster som Grant Thornton, Lindab, Projektengagemang och Trägårdh Advokatbyrå. Byggnaden färdigställdes under våren 2019 och är miljöcertifierad enligt LEED, nivå Platinum.

Skanska har utvecklat flera kontorsprojekt på Universitetsholmen, bland annat Bassängkajen, Malmö Live och STUDIO och i år färdigställs Epic och Aura.


De senaste åren har Vasakronan lämnat Lund och därmed avyttrat fastigheter i regionen för cirka 2 Mdr kr. Med köpet av Aura stärker Vasakronan den befintliga portföljen i Malmö i ett område med en positiv utveckling. Kontor och bostäder uppförs och gator och allmänna platser rustas.

– Hyresutvecklingen för moderna kontorsfastigheter är uppåtgående i Malmö. Aura är en attraktiv produkt med lokaler som efterfrågas på marknaden. Med förvärvet förstärker vi vår närvaro på Universitetsholmen, ett område som förväntas fortsätta ha en positiv utveckling, säger Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.