26 januari 2020
måndag, 11 november 2019 14:13

Kanadas BMO köper retail i Köpenhamn och Milano

Skrivet av 

 

BMO Real Estate Partners (BMO REP) och dess paneuropeiska fond köper en framträdande hörnfastighet om 3.600 kvm vid Köpenhamns främsta butiksgata, Strøget.

 

 

 

 BMO:s fond köper en fastighet på gågatan Corso Vittorio Emanuele II, som är en av Europas mest etablerade och populära detaljhandelsdestinationer. Fastigheten är uthyrd till Carpise, ett varumärket för exklusiva väskor.

 


BMO Real Estate Partners (BMO REP), har en paneuropeisk specialiserad fastighetsfond som förvaltas av Kanadas BMO Financial Group. BMO förvaltar totalt 228 miljarder EUR, 244 Mdr kr, i en fond för Global Asset Management. Nu har BMO slutfört förvärvet av tre detaljhandelsfastigheter, dels en i Köpenhamn, dels två i Milano, för totalt 65 miljoner euro, cirka 696 Mkr, på uppdrag av Best Value Europe II (BVE II), och dess paneuropeiska investeringsfond för detaljhandelsfastigheter.

BMO Real Estate Partners (BMO REP) och dess paneuropeiska fond får en ny diversifiering till den danska marknaden genom förvärvet av en framträdande hörnfastighet om 3.600 kvm i Köpenhamns centrum. Fastighetens fyra våningar består av enheter som helt hyrs ut till nio högkvalitativa hyresgäster vid Köpenhamns främsta detaljhandelsgata, Strøget. De övre våningarna består av 17 bostadslägenheter för hyresmarknaden, vilket ger en säkert kassaflöde.

I centrum av Milano köper BMO:s fond två detaljhandelsfastigehter om totalt 716 kvm. Den ena fastigheten ligger på gågatan Corso Vittorio Emanuele II, som är en av Europas mest etablerade och populära detaljhandelsdestinationer  uthyrd till Carpisa. Den andra  fastigheten ligger på den milslånga Corso Buenos Aires, som förbinder Milanos historiska centrum med sitt affärsdistrikt och den uthyres till Yamamay, ett italienskt varumärke underkläder

BMO: s BVE II fokuserar på selektiva, högkvalitativa detaljhandelsfastigheter inom toppklass i större europeiska städer med stark turism. Den öppna fonden, som är inriktad för institutionella investerare, har ett målkapital på 600 miljoner euro och 1 miljard euro i tillgångsvärden med hittills 11 investeringar om totalt över 300 miljoner euro.

 

Ian Kelley, fonddirektör Europa vid BMO Real Estate Partners, säger:
– Dessa förvärv off-market diversifierar fondens inkomstprofil, vilket ger den ny exponering mot viktiga städer som drar nytta av höga nivåer av välstånd. Utsikterna för Köpenhamn och Milano är fortsatt positiva, vilket gör att vi är säkra på vår förmåga att generera attraktiva och  långsiktig avkastningar för våra investerare.